Så fungerar familjerådgivning hos Familjeterapeuterna Syd

Familjeterapeuterna Syd har gedigen erfarenhet av att arbeta med familjerelaterade frågor. De har en bred kompetens i olika behandlingsmetoder som har god effekt i familjer med hög konfliktnivå, stöd i föräldrarollen och par som vill hitta till varandra. Hos Familjeterapeuterna Syd arbetar beteendevetare, socialpedagoger, socionomer, präster, legitimerade psykologer med basutbildning och psykoterapeuter med familjeinriktning där de är specialiserade inom familjerådgivning. På hemsidan kan du läsa mer och hitta kontaktuppgifter till mottagningarna och behandlare.

Så arbetar Familjeterapeuterna Syd
Företaget erbjuder familjerådgivning till familjer som har utmaningar att hantera i sina familjerelationer. Familjerådgivning är stödjande och rådgivande, och varar mellan en till fem gånger och leder till förändring. Ibland kan ett samtal räcka. I olika åldrar är behoven och frågor som rör relationer olika. Livet förändras, nya situationer och sammanhang uppstår. Till familjerådgivningen kan ni vända er till när livsfaser skiftar och få professionell hjälp. Företaget arbetar hälsofrämjande och lösningsfokuserat med familjer och par som kommer med problematik rörande konflikter och skuldbeläggande. De arbetar även preventivt med psykoedukation till yngre familjer som kommer med logistikutmaningar och saknar grundläggande kunskap kring att leva i familjerelationer. Familjeterapeuterna Syd använder sig av ett flertal metoder bland annat Emotionel Focused Couple Therapy och Integrative Behaviour Couple Therapy med de par som kommer med problem som rör sexualitet och avsaknad av känslomässig interaktion.

– Vi har genusperspektivet med i behandlingsarbetet och är vana att möta regnbågsfamiljer, bonusfamiljer och par som lever i icke-monogama förhållanden, säger Johan Hagström, legitimerad psykoterapeut och auktoriserad familjerådgivare på Familjeterapeuterna Syd.

Så arbetar de med barnen i familjerådgivningen
Barnperspektivet är en central del i arbetet med familjer. Arbetet med föräldrarna handlar om att hjälpa dem att vara goda förebilder för sina barn genom att ta ansvar för uppfostran och den känslomässiga interaktionen i familjen. Deras legitimerade familjeterapeuter arbetar med familjer utifrån ett systemiskt förhållningssätt där den enskildes problem ofta kan härledas till familjesystemet, skola eller annan social kontext som barnet eller ungdomen befinner sig i. Genom att kartlägga problematik och ge vägledning kan rådgivningen ge stöd i en förändringsprocess mot en mer funktionell livssituation för barn och ungdomar.

Här kan du läsa mer om Familjeterapeuterna

Tillgänglighet
Familjeterapeuterna Syd finns centralt i Stockholms innerstad. Lokalerna finns i Gamla stan, Järntorgsgatan 6 och på Östermalm, vid Birger Jarlsgatan 2 och Artellerigatan 28. Mottagningarna är tillgänglighetsanpassade. Tunnelbanestationerna T-centralen, Gamla stan, Slussen och Östermalmstorg ligger fem minuters gångväg från respektive lokaler. Öppettiderna är mellan kl. 8.00-21.00 på vardagar, helgöppet efter överenskommelse och de erbjuder även digital behandling efter önskemål, samt telefon- och chattrådgivning inför en bokning. Telefontider är kl. 7.00¬-18.00 på vardagar. Familjeterapeuterna Syd kan erbjuda tid för rådgivning inom fem dagar, även om väntetiden oftast är kortare än så.

Grundaren Johan Hagström bildade Familjeterapeuterna Syd AB år 2012 med syftet att skapa ett innovativt behandlingsarbete med ledorden respekttransparens och glädje. Intentionen är att klienten ska mötas av personlig service, korta väntetider och psykologer & psykoterapeuter som vill utvecklas med sin samtid.

Stöd online
Förutom traditionella fysiska möten, erbjuder Familjeterapeuterna Syd även rådgivning och terapi via videosamtal, chatt och telefon sedan flera år tillbaka.

Priser och väntetid
Familjerådgivning är en lagstadgad verksamhet och väntetiden för förstabesök får inte överstiga 2 veckor. Beroende på vilken kommun du bor i, betalar du en subventionerad avgift som varierar mellan cirka 250–500 kr/samtalstillfälle för 3-10 samtal. Om du önskar att gå privat i familjerådgivning, parterapi eller familjeterapi är kostnaden 1275 kr för 60 minuter. Befinner du dig i en ekonomiskt utsatt situation kan socialtjänsten bevilja familjerådgivning som bistånd.

Läs mer