En podd om kärlek och relationer

I Kärlekspodden samtalar Hanna Palm med familjerådgivaren och psykoterapeuten Johan Hagström på Famileterapeuterna Syd om relationer. Och inte bara kärleksrelationer. Utan stort och brett om alla relationer och vardagliga utmaningar, som majoriteten av par och familjer dealar med.

Teman i Kärlekspodden är varierande, exempelvis otrohet, bråk och funktionshinder. Varje vecka släpps ett nytt avsnitt och i det senaste pratar Hanna och Johan om psykisk ohälsa och hur det påverkar våra relationer.

VARFÖR EN PODD OM KÄRLEK OCH RELATIONER?
– Podden är en av våra kanaler för att nå ut med vårt budskap att kärlek och relationer är värda att vårdas. Vi vill göra en podd som tar upp relationsrådgivning utifrån en parterapeutisk synvinkel. Familjerådgivning och parterapi är ofta undanskymda verksamheter som sällan lyfts i ljuset. Med podden får familjer och par möjlighet att följa en familjerådgivares syn på arbete med relationer.

Här hittar du podcasten

VILKA ÄMNEN ÄR SÄRSKILT VIKTIGA ATT PRATA OM UTIFRÅN DINA ERFARENHETER SOM PSYKOTERAPEUT OCH FRÅN SAMTAL MED KLIENTER?
– De rör sexualitet, konflikter, olika syn på barnuppfostran och värderingar i familjer.

VILKA AVSNITT HAR NI FÅTT MEST RESPONS PÅ?
– Avsnitten som rör skilsmässa och sex.

I KOMMANDE AVSNITT AV PODDEN, VILKA ÄMNEN KAN LYSSNARNA SE FRAM EMOT?
– Vi kommer ta upp ensamhet i tvåsamheten, sorg och försöker också skapa podd utifrån lyssnarnas önskemål.

Grundaren Johan Hagström bildade Familjeterapeuterna Syd AB år 2012 med syftet att skapa ett innovativt behandlingsarbete med ledorden respekttransparens och glädje. Intentionen är att klienten ska mötas av personlig service, korta väntetider och psykologer & psykoterapeuter som vill utvecklas med sin samtid.

Stöd online
Förutom traditionella fysiska möten, erbjuder Familjeterapeuterna Syd även rådgivning och terapi via videosamtal, chatt och telefon sedan flera år tillbaka.

Priser och väntetid
Familjerådgivning är en lagstadgad verksamhet och väntetiden för förstabesök får inte överstiga 2 veckor. Beroende på vilken kommun du bor i, betalar du en subventionerad avgift som varierar mellan cirka 250–500 kr/samtalstillfälle för 3-10 samtal. Om du önskar att gå privat i familjerådgivning, parterapi eller familjeterapi är kostnaden 1275 kr för 60 minuter. Befinner du dig i en ekonomiskt utsatt situation kan socialtjänsten bevilja familjerådgivning som bistånd.

Läs mer